06 - 57 17 46 57

Activiteiten

De Fontein moedigt mensen aan zich te verdiepen in de Bijbel en het christelijk geloof. Voor uiteenlopende doelgroepen is er een keur aan activiteiten: op deze pagina een overzicht van clubs, Bijbelkringen, cursussen en overige activiteiten.

Kinderwerk

FON10ERS (12-16 jaar)

FonteinSpetters

Sport en spel, een musical opvoeren, bakken of knutselen? Kies één van deze leuke activiteiten en doe gezellig mee met de FonteinSpetters!

Lees meer>>

=

FON10ER Faith

Meer leren over het geloof en daarover praten met je leeftijdsgenoten: FON10ER Faith. In een ontspannen setting komt bespreek je elke week een geloofsthema. 

Maandag-, dinsdag- en woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur in
De Fontein.

Info: faith@defontein-nijkerk.nl

=

FON10ER Friends

Samen chillen, ontspannen en elkaar ontmoeten in jongerenhonk The Drop. Een paar keer praktisch aan de slag met geloofsthema’s. Dat is FON10ER Friends.

Twee groepen komen om de week op vrijdagavond van 19.30-21.30 uur bij elkaar.
– FON10ER Friends 1: tieners klas 1 en 2
– FON10ER Friends 2: tieners klas 3 en 4

Info: friends@defontein-nijkerk.nl

=

FON10ER Fun

FON10ER Fun is een maandelijke activiteit die in het teken staat van actie, gezelligheid en een heleboel plezier.

Samen met leeftijdsgenoten beleef je elke keer een nieuw avontuur. Bijkomend voordeel: de kosten zijn laag. Hoe dan ook heb je een leuke avond.

Info: fun@defontein-nijkerk.nl

Jongerenplatform LEV

De Fontein heeft een eigen platform voor jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar: LEV. De letters staan voor Leren, Eten en Verspreiden. Onder deze paraplu worden diverse activiteiten georganiseerd die jongeren helpen bij hun ontdekkingsreis in deze levensfase: wie ben ik en wat betekent het geloof voor mij?

LEV@Home

Jongeren komen eens in de drie weken in groepjes van zes tot acht personen bij elkaar in het huis van twee mentoren. Een belangrijk onderdeel is een gezamenlijke maaltijd. Zo ontstaat een gezellige en veilige sfeer waarin jongeren alle kans krijgen van hart tot hart met elkaar te praten. Zij kiezen de onderwerpen, en zij stellen de vragen. Het zijn bijeenkomsten waarin ontmoeting en verdieping centraal staan.

LEV Op Stap

Paintballen, lasergamen, een escaperoom of kartbaan bezoeken, maar ook naar de EO-Jongerendag, een concert of een theatervoorstelling? Het kan allemaal bij LEV Op Stap: gezellige activiteiten voor jongeren van zestien jaar en ouder. Op het programma staat ook het jaarlijkse weekendje weg.

LEV Doet!

Onder deze naam gaan jongeren van De Fontein actief aan de slag met diaconale projecten. Bijvoorbeeld een werkvakantie in binnen- of buitenland. Daarvoor moeten ze zelf de fondsen bij elkaar brengen. Deze tak van LEV moet ook leiden tot een grotere diaconale bewustwording bij jongeren.

j

Contact

Meer informatie bij jongerenwerker Richard Verhoef: jongerenwerker@defontein-nijkerk.nl.

LEV Borrel

Een aantal keer per jaar op willekeurig gekozen momenten komen de jongeren uit De Fontein bij elkaar voor een LEV Borrel: een gezellige borrelavond met een hapje en een drankje.

Bijbelkringen

In De Fontein zijn diverse (Bijbel)kringen actief waarop mensen hun Bijbelkennis opfrissen en verdiepen of met elkaar praten over de Bijbel en hun geloof.

=

Gemeente Groei Groepen

Groeigroepen zijn kringen van 8 tot 15 mensen die bij elkaar komen om hun geloof te delen. De nadruk ligt niet op het verkrijgen van kennis, maar op het samen beleven van het geloof. De groeigroep wordt altijd bij iemand thuis gehouden. Meer informatie: ggg@defontein-nijkerk.nl

=

Bijbelkringen

De Fontein stimuleert gemeenteleden om, naast een bezoek aan de kerkdienst op zondag, met anderen de Bijbel te bestuderen. Er zijn diverse Bijbelstudiekringen waarop je je kennis van de Bijbel en het geloof kunt verdiepen.  Meer informatie: bijbelstudiekring@defontein-nijkerk.nl

=

Kringen voor doelgroepen

Binnen De Fontein zijn er ook kringen voor jongvolwassenen en thematische kringen rond huwelijk en opvoeding.

Meer informatie is te krijgen bij de ouderling gemeenteopbouw: gemeenteopbouw@defontein-nijkerk.nl.

Cursussen

Micha Cursus

Zorgen voor elkaar en voor de schepping – goed en recht doen. Hoe geef je dat vorm? De Fontein start dit seizoen een Micha Cursus van vijf avonden en een zaterdagmiddag. 

Lees meer>>

Beth Moore-studie

Op deze kring voor vrouwen staan de studies van de evangeliste Beth Moore centraal.

Het thema voor het komende seizoen: God op zijn Woord vertrouwen.
Lees meer>>

Het Leerhuis

Het leerhuis is bedoeld voor gemeenteleden die behoefte hebben aan toerusting en verdieping. De bijeenkomsten staan onder leiding van ds. Pim Verhoef en beginnen om 20.00 uur.

Lees meer>>

Overige activiteiten

Kinder- en jongerenpastoraat

Kinderen die daar behoefte aan hebben, kunnen hun hart luchten bij de Praatpaal. Voor ouders en jeugdleiders is het mogelijk advies in te winnen bij een deskundige.

Lees meer>>

Belijdeniscatechese

Wil je ja zeggen tegen God en onze gemeente? Overweeg dan belijdenis te doen van je geloof.

Lees meer>>

Kerngroepen

In een grote gemeente verlies je elkaar makkelijk uit het oog. Daarom is de gemeente ingedeeld in kerngroepen.

Lees meer>>

Gebedsgroep voor kinderen en jongeren

Hebt u zorgen over uw kinderen? Gaan uw kinderen niet meer naar de kerk? Dan is het goed samen met andere ouders te bidden.

Lees meer>>

Activiteiten voor ouderen

De seniorencommissie houdt heel het jaar door bijeenkomsten voor 65-+’ers van De Fontein.
Lees meer>>

Vrouwenvereniging Noadja

Vrouwenvereniging Noadja is een hervormde vrouwenvereniging waar iedereen van harte welkom is.
Lees meer>>

X